maanantai 28. maaliskuuta 2011

Uusis ja raha...


Iha ok haastattelu. Kannattaa kattoa... 

Ja,
ei muuten Uusis oo ainoa kritiikkiä antanu henkilö. Asian puolesta puhuu myös Ålandsbankenin johtaja, puhuukohan paskaa?


Vähän uusiksen erikoistaidoista:

"Uusipaavalniemi on ratkaissut Rubikin kuution 25 sekunnissa. Hän on kyennyt vakiinnuttamaan kuution ratkaisemiseen kuluvan ajan alle 40 sekuntiin. Lukiossa ollessaan hän sai valtakunnallisesta matematiikan kokeesta koko maan parhaat pisteet. Hän myös voitti kouluvuosinaan valtakunnallisen matematiikkakilpailun, suunnitteli omia tietokonepelejään ja voitti erään aikakauslehden järjestämän tietokoneohjelmakilpailun. Hän opetteli vedonlyönnin vuoksi kahdessa viikossa piin 250 ensimmäistä desimaalia."  -Wikipedia

Onko Jyrki Kataisella paljo sanomista tuohon?
TÄ?

Päivitys 30.3.2011, sattuipa just aiheeseen uus haastattelu:

Linksuja:




8 kommenttia:

  1. Kyllähän ne tietää valtion päämiehet tämän asian, mutta miksi siltiki näin tehdään. Tuskin sitä itsemurhaa tässä halutaan tehdä. Mitkä on ne syyt, miksi tätä rahaa näin luodaan ja lainoja taataan lainalla.

    Onko tämä nykyinen malli vain viimehetken tekohengitystä, panikoimista vai jotakin muuta?

    VastaaPoista
  2. Tuossa aika hyvä juttu:
    Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen matematiikan arvosana oli kuusi asteikolla 4–10. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Siilinjärven lukiosta toukokuussa 1990. Iltalehden kysymykseen, miten kuutosen matematiikalla pystyy laskemaan Suomen miljardivelkoja ja Kreikan tukipaketteja, Katainen vastasi: "Minä en niitä laske, vaan teen päätöksiä. Sen takia meillä on hyviä virkamiehiä, jotka laskevat. Minä teen talouspolitiikkaa, joka on kaikkea muuta kuin matematiikka. Koulunumeroni ei siinä yhtään haittaa".

    Sama ku meikä sannois vastaavana lujuuslaskijana, että enhä minä siinä oo vastuussa, ku en niitä ite laske :D

    VastaaPoista
  3. Eihän lääkärikään ota kaikkia verikokeita ite!

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Niinku monet taloustieteilijät sanoo, että tämmöne velkakupla ei tuu vaan pitemmän päälle kestämään.

    Ja tuossahan korostetaan, ettei tämä malli oikeen toimi. Eli pankit toimii yksityisellä tasolla, eikä valtiollisella. Siksi valtiot joutuu ottaan lainaa pankeilta korkojen kera, eikä siinä oo mittää järkiä. Ja pankkirit ja isot omistajat sen ku rikastuu rikastumistaan, siis aivan älyttömiä summia. Ja köyhät köyhtyy.

    Kai se varmaan enemmän tekohengitykseltä tuntuu, ettei Euro ihan heti kaatuis. Nämä "ongelmamaat" on jo periaatteessa ihan umpikujassa, eli melko varmasti eroaa eurosta.

    VastaaPoista
  6. Ei otakkaa verikokkeita ite, vaan ottaa tulokset ja vertailee niitä omasta mielestä terveisiin veriarvoihin. Alaiset tekee pohjatyön ja ite lääkäri analysoi ja tekee päätöksen. Ja mitä jos lääkäri ei tajua näistä veriarvoista hevon vittua?

    Tuo kuvaa meikästä jotenki ministerin tehtäviä?

    VastaaPoista
  7. MInisteri tietää mistä luvut tulee ja laskemisen tekee talousasioden asiantuntija. Kuka jaksaa hirveitäö laskutoimituksia tehä jos on massia palakata joku ylinero tekemään sen vitun nopiaa ja paremmin!

    VastaaPoista
  8. No miten se tietää jos eka lause menee näin ku kysytään matikkatietämyksestä:

    "Minä teen talouspolitiikkaa, joka on kaikkea muuta kuin matematiikka. Koulunumeroni ei siinä yhtään haittaa." :D

    VastaaPoista